Ціни на огірки оновили 7-річний максимум
Ціни на огірки оновили 7-річний максимум

Ціни на огірки оновили 7-річний максимум

Ціни на тепличні огірки поточного тижня в Україні помітно зросли.

Як повідомляють аналітики EastFruit із посиланням на інформацію виробників, зростання цін викликане насамперед підвищеним попитом на тлі скорочення пропозиції даної продукції на внутрішньому ринку.

Наразі тепличні комбінати готові відвантажувати огірки по 45-60 грн/кг ($0,31-0,52/кг), що в середньому на 35% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

«Можна констатувати, що сьогодні тепличні огірки в Україні надходять у продаж за найвищими, як мінімум, за останні 7 років цінами», — додають аналітики.

За словами операторів ринку, висхідний ціновий тренд продиктований одразу кількома факторами. Перш за все, він є наслідком досить обмеженої пропозиції огірків на ринку, оскільки продукція відкритого ґрунту в продаж уже практично не надходить. Крім того, вибірки цієї продукції в тепличних комбінатах також помітно скоротилися через падіння середньодобових температур.

Наразі огірок в українських господарствах коштує в середньому вже у 2 рази дорожче, ніж рік тому. Водночас гравці ринку не відкидають ймовірності подальшого подорожчання в цьому сегменті.

Источник материала
loader
loader