ЗСУ в Курській області знищили машину мінування «Земледелие» ЗС РФ
ЗСУ в Курській області знищили машину мінування «Земледелие» ЗС РФ

ЗСУ в Курській області знищили машину мінування «Земледелие» ЗС РФ

Операція ЗСУ у Курській області триває. Проте ситуація там ускладнилася, оскільки росіяни розпочали контрнаступну операцію, стягнувши велику кількість особового складу та військової техніки. На допомогу нашим бійцям прийшов HIMARS.

Під час аеророзвідки місцевості біля річки Сейм було виявлено російську позицію, на яку перекинули військову техніку. Серед іншого було помічено і машину дистанційного мінування «Земледелие». По ній і вдарили з HIMARS високоточними ракетами. Внаслідок влучання стався вибух та загоряння машини. Також розпочалася детонація боєприпасів. Стовп диму було видно за кілька кілометрів від місця прильоту.

ЗСУ в Курській області знищили машину мінування «Земледелие» ЗС РФ - Фото 1

Кадри удару по російській позиції опублікував 413 окремий батальйон безпілотних систем ЗСУ. Вони провели операцію зі знищення рідкісної російської машини мінування спільно з загоном БПС 78 ОДШП «Джимль». Від неї в результаті удару залишився тільки обгорілий кістяк кузова.

«Земледелие» – це мобільна система мінування, призначена для оперативного створення мінних полів. Для цього вона вистрілює реактивні снаряди, які забезпечують встановлення мін у вказаному районі на відстані до 15 км. Машина також може укладати мінні поля, залишаючи проходи своїх військ.

Теги по теме
Россия Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader
loader