Американський Citibank згортає роботу в Росії
Американський Citibank згортає роботу в Росії

Американський Citibank згортає роботу в Росії

Американський Citibank, який є одним із найбільших західних банків на російському ринку, згортає свою роботу в РФ.

Про це повідомляє The Moscow Times, передає Укрінформ. 

Зазначається, що з 15 листопада російська «дочка» банку закриє останнє діюче відділення, яке працювало з роздрібними клієнтами.

Сам офіс в Москві припинить роботу через два місяці, у зв'язку з чим клієнтам Citibank рекомендує «розглянути інші варіанти розміщення коштів і завершити всі свої операції», йдеться у заяві організації.

З 20 вересня перестануть працювати всі дебетові картки Citibank, з 25 вересня - зупиняться операції за Системою швидких платежів ЦБ, а також перекази, отримання готівки на терміналі, а також покупки за QR-кодом.

Citigroup входив до топ-20 у РФ за розміром активів.

Компанія запланувала продати свій роздрібний бізнес у Росії ще на початку 2021 року, а після вторгнення в Україну вирішила де-факто його закрити.

Сукупні активи іноземних кредитних організацій у РФ на початок 2024 року становили 66 млрд дол., що вдвічі нижче довоєнного 2021 року (119 млрд дол.), і майже вчетверо менше за рекорд, встановлений 2012 року (239 млрд дол.).

Як зазначає видання, бізнес західних банків у Росії зараз можна порівняти з пізнім СРСР: наприкінці 1980-х їхні активи оцінювали в 40 млрд дол., а в останні роки брежнєвського «застою» - у 10 млрд дол.

Як повідомляв Укрінформ, слідом за Citibank російський бізнес згортають європейські банки, найбільші з яких - Райффайзенбанк - з серпня припинив перекази за кордон для більшості клієнтів із РФ.

Теги по теме
Россия Бизнес Банк
Источник материала
loader
loader