Глава військового комітету НАТО: Координація допомоги Україні є інвестицією у спільне майбутнє
Глава військового комітету НАТО: Координація допомоги Україні є інвестицією у спільне майбутнє

Глава військового комітету НАТО: Координація допомоги Україні є інвестицією у спільне майбутнє

Рішення Вашингтонського саміту НАТО створити окреме командування Альянсу для координації допомоги Україні та посилення такої допомоги має історичне значення та є інвестицією у спільне майбутнє.

Про це сьогодні у Празі під час пресконференції за підсумками виїзного засідання Військового комітету НАТО заявив голова цієї вищої військової структури Альянсу адмірал Роб Бауер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми працювали напружено, щоб наростити безпекову допомогу НАТО та тренування для українців. Це включає створення командування у Німеччині та логістичного хабу, для яких залучено близько 700 людей персоналу. НАТО прийме на себе більшу координуючу роль у підтримці Україні. Це є інвестицією у наше колективне майбутнє, забезпеченням допомоги Україні на довгострокову перспективу, та ще одним кроком, щоб підняти український прапор напроти штаб-квартири НАТО», - сказав голова Військового комітету Альянсу.

Фото: NATO
Фото: NATO

Він зауважив, що війна є подією, що охоплює все суспільство, і немає місця, де б це знайшло більший прояв, ніж в Україні. 

«Протягом минулого року ми знову бачили надихаючу стійкість і доблесть Збройних сил України, які продемонстрували свою військову спроможність. Кожен дюйм території, який вони утримали та повернули, відображує силу та хоробрість народу України у боротьбі із силою, яка намагається їх зламати. Історичне рішення, яке було прийнято на саміті у Вашингтоні, відображує намір допомогти їм у правомірній боротьбі за свободу та суверенність», - додав адмірал Роб Бауер.

Як вже повідомлялося, сьогодні у Празі відбулася щорічна зустріч Військового комітету НАТО. Ця структура є вищим органом військового управляння Альянсу та поєднує головнокомандувачів збройних сил або начальників генеральних штабів країн НАТО. Головним призначенням цього органу є забезпечення високого рівня бойової готовності та координація дій сил Альянсу, надання дорадчих послуг політичному керівництву НАТО у військових справах.

Перше фото: hlavnespravy.sk

Теги по теме
Украина НАТО помощь
Источник материала
loader
loader