На пляжі у США знайшли загадковий предмет, пов’язаний із колись надсекретною програмою
На пляжі у США знайшли загадковий предмет, пов’язаний із колись надсекретною програмою

На пляжі у США знайшли загадковий предмет, пов’язаний із колись надсекретною програмою

Історик Білл Берк оглянув знахідку і визначив, що це може бути частиною дистанційно керованого літального апарату часів Холодної війни.

У США загадковий предмет, що нагадує фюзеляж літака, викинуло на пляж півострова Кейп-Код, штат Массачусетс. За словами істориків, під час докладнішого вивчення з’ясувалося, що це артефакт, пов’язаний із тренуваннями військових. Про це повідомили співробітники національного парку Cape Cod National Seashore у Facebook.

Схожу на ракету конструкцію було знайдено в перший тиждень квітня на пляжі Марконі. Співробітники національного парку працювали разом, щоб прибрати загадковий предмет, поки його не віднесло у воду.

“Історик парку Білл Берк оглянув предмет і визначив, що це фюзеляж дистанційно керованого літального апарату (RCAT). Це безпілотні літаки, які використовували для тренування зенітних установок на Марконі в колишньому військовому таборі США (Camp Wellfleet) у 1940-50-х роках”, — написали представники парку у Facebook.

Літальні апарати на військовій базі були оснащені RCAT і запускалися на швидкості від 0 до 60 миль (0-96 км) на годину. Потім пристроями дистанційно керували з обриву. Зенітники, озброєні здебільшого 40-міліметровими гарматами, тренувалися у стрільбі по них, що натякає на те, що морське дно може бути усіяне частинами безпілотних літаків.

Програму вважали “цілком секретною”, оскільки США були залучені в Холодну війну з Радянським Союзом, ідеться на сайті, присвяченому табору Велфліт.

“Літаки були повністю металевими, з розмахом крил 10 футів (3 метри). Деякі з них здійснювали до двадцяти польотів, а інші — тільки один. Якщо вони отримували пряме попадання в бензобак, це призводило до вибуху”, — йдеться на сайті.

Представники Служби національних парків не повідомили, що стане зі знайденим RCAT.

Источник материала
loader
loader