Стефанчук зустрівся з делегацією членів Конгресу США - говорили про потреби для захисту України
Стефанчук зустрівся з делегацією членів Конгресу США - говорили про потреби для захисту України

Стефанчук зустрівся з делегацією членів Конгресу США - говорили про потреби для захисту України

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів зустріч із делегацією членів Конгресу Сполучених Штатів Америки, під час якої окреслив нагальні потреби України для захисту від російського терору.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці

«Вкотре підкреслив, що Україна високо цінує двопартійну і двопалатну підтримку Конгресу. Подякував Сполученим Штатам за безпрецедентну, всебічну і сталу допомогу, надану Україні для боротьби з російською агресією. Особливо за оборонну підтримку», - зауважив він. 

За словами спікера ВР, останніми тижнями Росія значно посилила свій терор, вбиваючи мирних людей, обстрілюючи та руйнуючи українську критичну інфраструктуру, зокрема й цивільну. «Тож окреслив нагальні потреби України, передусім - це додаткові системи ППО», - додав він. 

Стефанчук підкреслив, що для України критично важливо мати можливість завдавати удари американською зброєю по військових цілях на території РФ.

«Обговорили важливість створення коаліції держав, які були б готові збивати російські ракети та БПЛА над територією України. Підняли також питання постачання додаткових літаків F-16, необхідність скорочення термінів підготовки та збільшення кількості місць для навчання українських пілотів та інженерів», - зауважив спікер.

Також Стефанчук зазначив, що окремо він приділив увагу темі євроатлантичної інтеграції України. «Членство в НАТО — стратегічна мета нашої держави. Українська армія воює зброєю НАТО, за стандартами і принципами НАТО. Членство України в Альянсі — гарантія безпеки України та всієї Європи на багато десятиліть уперед», - наголосив Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Руслан Стефанчук під час зустрічі з президенткою Бундестагу Бербель Бас порушив питання подальшої оборонної підтримки України й наголосив, що безперервність та своєчасність постачання зброї мають велике значення.

Фото: Фейсбук / Руслан Стефанчук

Теги по теме
Украина война
Источник материала
loader
loader