У Києві пройшов дитячий футбольний турнір «Кубок єдності України»-2024
У Києві пройшов дитячий футбольний турнір «Кубок єдності України»-2024

У Києві пройшов дитячий футбольний турнір «Кубок єдності України»-2024

У Києві відбувся другий за ліком дитячий футбольний турнір «Кубок єдності України».

Як повідомляє УАФ, ці змагання були започатковані 2023 року Агентством ООН у справах біженців спільно з виконавчим партнером, благодійним фондом «РОКАДА», та Українською асоціацією футболу, передає Укрінформ.

Турнір має на меті наголосити на ролі футболу як унікального та потужного інструменту, що об’єднує людей, сприяє підтримці фізичного та психічного здоров’я й інтеграції вимушено переселених осіб у приймаючі громади.

У цьогорічних змаганнях взяли участь вісім команд, які представляли Нововолинськ (Волинська область),  Ірпінь (Київська область), Запоріжжя, Лубни (Полтавська область), Хмельницький, Соломну (Хмельницька обл.), Черкаське (Дніпропетровська облость) та Новомосковськ (Дніпропетровська область).

Учасниками турніру були 80 дітей. Варто зауважити, що в кожній команді було по дві дівчинки. Команди складалися з вимушено переселених дітей та дітей із приймаючих громад.

Почесними гостями кубку стали Senior Community Based Protection Associate Агентства ООН у справах біженців Ірина Костюк, Protection officer УВБК ООН Даніелле Скарпасса До Прадо, голова правління благодійної організації «Благодійний фонд «РОКАДА» Наталія Гуржій, координатор проєкту з підтримки біженців та шукачів захисту в благодійній організації «Благодійний фонд «РОКАДА» Дмитро Петросюк, легенда українського футболу Олег Лужний та менеджерка із соціальної відповідальності Української асоціації футболу Ірина Макаревич.

У фінальному поєдинку юні футболісти Новомосковська обіграли команду з Нововолинська - 2:0.

Призери змагань отримали кубки, а всі учасники турніру - спортивний інвентар, футболки, кепки, дипломи та медалі за участь.

Фото: uaf.ua.

Теги по теме
Украина футбол Киев Спорт Дети ООН
Источник материала
loader
loader