Крім західної підтримки Києву потрібні солдати
Крім західної підтримки Києву потрібні солдати

Крім західної підтримки Києву потрібні солдати

Наразі в Україні триває жорстокий військовий конфлікт, і Захід активно підтримує Київ у цій боротьбі. Однак нещодавно висловлені зауваження ставлять під сумнів ефективність принципу «стільки, скільки буде потрібно» у контексті реалій цього конфлікту. Експерти попереджають, що без об’єктивної оцінки можливостей та ресурсів, підтримка може не відповідати фактичним потребам.

Західна підтримка України за принципом «стільки, скільки буде потрібно» «не відповідає реаліям цього конфлікту», оскільки у Києва не вистачить солдатів для «нескінченної виснажливої війни».

Про це пише американський журналіст Девід Ігнатіус у статті для The Washington Post.

Він відвідав реабілітаційний центр, поспілкувався з пораненими українськими військовими і дійшов висновку, що ЗСУ виснажені і не можуть воювати вічно.

«Їй (Україні) необхідно посилити свої дії, щоб бути достатньо сильною для досягнення гідного врегулювання», – пише Ігнатіус.

Щодо дозволу на застосування далекобійної зброї він, з одного боку, вважає, що його потрібно дати і каже, що перемога РФ в Україні завдасть шкоди інтересам Штатів і Європи на десятиліття. З іншого боку Ігнатіус зазначає, що «першорядний обов’язок будь-якого американського президента – уникати війни з ядерною наддержавою».

Теги по теме
Вооруженные силы Украины военные
Источник материала
loader
loader