Макрон пропонує Сежурне на посаду єврокомісара
Макрон пропонує Сежурне на посаду єврокомісара

Макрон пропонує Сежурне на посаду єврокомісара

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував кандидатуру Стефана Сежурне, міністра закордонних справ уряду, який подав у відставку, на посаду єврокомісара.

Як передає Укрінформ, про свого нового кандидата Єлисейський палац повідомив у заяві, яку цитує Le Monde.

"Ця посада зосереджена на питаннях промислового та технологічного суверенітету та європейської конкурентоспроможності", - йдеться в тексті заяви.

Фото: MARVAUX/REA
Фото: MARVAUX/REA

Зазначається, що Стефан Сежурне, який був головою групи "Ренесанс" в Європейському парламенті під час попереднього скликання, відповідає всім необхідним критеріям. 

"Його відданість Європі дозволить йому повністю підтримати цей порядок денний суверенітету", - додається в заяві президентської канцелярії.

Очікується, що склад європейської виконавчої влади буде оголошено цього тижня. Опівдні Урсула фон дер Ляєн прийняла відставку Тьєррі Бретона і подякувала йому за роботу.

Як повідомляв Укрінформ, колишній французький міністр і член Єврокомісії Тьєррі Бретонповідомив про відставку з посади єврокомісара з внутрішнього ринку ЄС через розбіжності у поглядах з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Перше фото: АА

Теги по теме
Франция Эммануэль Макрон Еврокомиссия
Источник материала
loader
loader