Нові долари США: роки випуску та як вони виглядають
Нові долари США: роки випуску та як вони виглядають

Нові долари США: роки випуску та як вони виглядають

Якого року випуску долари є новими

У США періодично оновлюють дизайн банкнот долара, аби посилити їхню безпеку, інформує Bureau of Engraving and Printing. Зокрема, згадують про необхідність того, аби американська валюта була стійкою до найрізноманітніших варіацій підробок.

За останні 20 років Федеральна резервна система США представила нові "версії" більшості номіналів долара. Найновіші дизайни долара США, згідно з даними The US Currency Education Program:

  • 5 доларів – 2008 рік;
  • 10 доларів – 2006 рік;
  • 20 доларів – 2003 рік;
  • 50 доларів – 2004 рік;
  • 100 доларів – 2013 рік.

Цікаво! Федеральна резервна система США оприлюднила графік оновлення купюр доларів. Центробанк планує змінити дизайн банкнот номіналом від 5 до 100 доларів до 2034 року.

Нагадаємо, що в Україні банки та небанківські установи зобов'язані приймати усі банкноти долара США, які випустили з 1914 року. Про це наголосили в Національному банку України. Крім того, глава НБУ Андрій Пишний заявляв, що вартість доларів в Україні залежить від номіналу та поточного обмінного курсу. Він підмітив, що жодних додаткових комісій, які нібито пов'язані з дизайном, роком випуску або номіналом, за обмін валюти не передбачено.

Теги по теме
США Деньги курс валют
Источник материала
loader
loader