Офіцер ЗСУ сказав, як змінилася кількість ворожих штурмів через Курську операцію
Офіцер ЗСУ сказав, як змінилася кількість ворожих штурмів через Курську операцію

Офіцер ЗСУ сказав, як змінилася кількість ворожих штурмів через Курську операцію

У першій дні Курської операції кількість штурмів складала 20 – 22 за добу, за останню добу було 10 штурмів. Про це 24 Каналу розповів офіцер 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

"Важкість залишається все одно, штурми продовжуються. Але у найперші дні, коли почалася Курська операція, коли ще все було тихо, не озвучували нічого, то на нашій ділянці було приблизно 20 – 22 штурми на добу. За останню добу було 10 штурмів, спроб наступу. Тому, безперечно, ефект від цього є", – розповів він.

До слова, командир екіпажу БпЛА "Кара небесна" 4-ї бригади "Рубіж" НГУ Андрій Отченаш сказав, що ситуація на фронті не покращилася, але є певні переваги від подій на Курщині. Зокрема, відбулись потужні обміни полоненими, додому повернулися бійці полку "Азов" та загалом бійці "Азовсталі". Курська операція є вдалою, тому, ймовірно, буде продовжуватися.

"Козирі" для ЗСУ

Сергій Цехоцький зазначив, що Курська операція має дуже багато позитивних моментів: і політичних, і військових. Кожен на своєму місці робить свою роботу. Зокрема, у глибокому тилу росіян, коли там горять нафтобази, аеродроми і так далі. Усе це матиме результат і на інші ділянки.

У будь-якому випадку війна не може вестися тільки на українській землі. Якщо є така можливість, ми повинні займати, звільняти їхню територію від путінського режиму, і тим самим більше мати своїх козирів,
– підкреслив офіцер.

Теги по теме
Украина – Россия
Источник материала
loader
loader