Шанхай спіткав найсильніший тайфун за останні 75 років
Шанхай спіткав найсильніший тайфун за останні 75 років

Шанхай спіткав найсильніший тайфун за останні 75 років

Тайфун «Бебінка», який вранці 16 вересня досяг Шанхаю, розташованого на сході Китаю, став найсильнішим у місті з 1949 року, повідомляє центральне метеорологічне управління Китаю. У цей час максимальна сила вітру досягала 42 метри на секунду, пише Al Jazeera.

«Бебінка перевершила тайфун 4906 «Глорія» і став найсильнішим тайфуном, який досяг Шанхая, з 1949 року»,  – йдеться у повідомленні управління.

Очікується, що «Бебінка» продовжить рух на захід-північний захід зі швидкістю близько 25 кілометрів на годину, поступово послаблюючи інтенсивність, і в ніч на 17 вересня ослабне до тропічної депресії в районі стику провінцій Аньхой та Хенань.

Раніше центральне метеорологічне управління Китаю оголосило найвищий червоний рівень попередження у зв'язку з тайфуном.

Шанхайські аеропорти «Пудун» та «Хунцяо» у неділю після 20.00 (15.00 за київським часом) скасували всі рейси. Центральне телебачення Китаю повідомляло, що рейси призупинено до 14:00 понеділка (9:00 за Києвом). Припинив виконувати рейси також аеропорт міста Нінбо. Крім того, як повідомляв телеканал, рух пасажирських поїздів на деяких лініях залізниці дельти річки Янцзи припинено. Швидкісні дороги в Шанхаї перекриті або перебувають під контролем, на дорогах запроваджено обмеження швидкості руху 40 кілометрів на годину.

До слова, Польща вводить режим надзвичайного стану через повені.

Источник материала
loader
loader