У Києві презентували дитячу освітню мобільну гру «Рятівничок»
У Києві презентували дитячу освітню мобільну гру «Рятівничок»

У Києві презентували дитячу освітню мобільну гру «Рятівничок»

У Києві за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій пройшла презентація нової мобільної освітньої гри «Рятівничок».

Про це передає кореспондент Укрінформу.

«Ми направили всі свої сили, як ДСНС, щоб навчання дітей ставало максимально різноманітним, корисним і цікавим. І сьогодні ми презентуємо мобільну гру для наших дітей, яка називається «Рятівничок», - сказав директор Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Олександр Чекригін.

У Києві презентували дитячу освітню мобільну гру «Рятівничок» - Фото 1

Гра має на меті допомогти дітям засвоїти навички реагування на різного роду небезпеки, навчити їх через ігровий процес основам пожежної безпеки та правилам поведінки під час надзвичайних ситуацій.

У ній є 6 освітніх відео, які розробили рятувальники, і 10 рівнів, які називаються «виклики» - це веселі інтерактивні завдання, які діти мають виконати після проходження навчання. Вони стосуються місій із гасіння пожеж, евакуації та надання першої допомоги тощо.

Окрім цього, діти можуть вибрати у застосунку зовнішній вигляд та ім’я і для гравця, і для пожежного авто.

Після успішного проходження цих рівнів діти отримають ігрову валюту, яку можна буде витратити на нове спорядження для гравця, а також на оновлення його зовнішнього вигляду і зовнішнього вигляду його пожежного авто.

У грі є і помічник — робот на ім’я Арбі.

У Києві презентували дитячу освітню мобільну гру «Рятівничок» - Фото 2 У Києві презентували дитячу освітню мобільну гру «Рятівничок» / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Після того, як діти проходять усі рівні гри з максимальним рахунком (збирають три зірочки з трьох за кожен рівень), вони можуть отримати приз — унікальний сертифікат від ДСНС, який дає право на екскурсію пожежною частиною, та інші різні подарунки від рятувальників.

«Із цим сертифікатом діти можуть прийти до свого вчителя, який займається ОБЖ, і разом із ним організувати екскурсію у пожежну частину — (це буде подарунок — ред.) тому, хто дуже відповідально поставився до правил пожежної безпеки», - зазначив представник ігрової студії FUGAS — розробника цього застосунку - Михайло Бойко.

У Києві презентували дитячу освітню мобільну гру «Рятівничок» - Фото 8

Він закликав присутніх на презентації дітей скачати собі цю гру, пройти її і надіслати їм, як розробникам, на пошту (contact@fugas.space) три рекомендації щодо того, що вони могли б зробити краще.

«Як приз найкращим трьом рекомендаціям, тобто, одній людині, яка їх надішле, буде подарунок у Steam-і (ігрова онлайн-платформа — ред.), а саме — гра. Тобто ми зв’яжемося з вами через ту пошту, з якої ви нам напишете, і подаруємо вам гру, яку купимо на подарунок у Steam-і», - заявив представник FUGAS, звертаючись до дітей.

Зазначений застосунок був розроблений студією FUGAS за підтримки розробника мобільних ігор ZAGRAVA, ДСНС і Рівненського фахового коледжу інформаційних технологій, та створений за кошти розробників. Гра доступна і на IOS, і на Android.

Розробники планують постійно працювати над оновленням застосунку — наразі реалізовано лише дин рівень складності гри з чотирьох запланованих.

Як повідомлялося, українцям став доступний освітній серіал про мінну безпеку на платформі «Дія.Освіта».

Теги по теме
Киев Дети ГСЧС
Источник материала
loader
loader