У Криму посилюється проблема дефіциту води
У Криму посилюється проблема дефіциту води

У Криму посилюється проблема дефіциту води

У тимчасово окупованому Криму посилюється проблема вододефіциту – залишилося без корисного об'єму води Тайганське водосховище у Білогірському районі.

Про це повідомляє «Крим. Реалії» з посиланням на місцевого краєзнавця, ім'я якого не називає з міркувань безпеки, передає Укрінформ.

«Як і очікувалося – воду з Тайганського водосховища повністю вичерпали, бо стояло завдання забезпечити водою у найвищий курортний сезон населені пункти Південно-Східного Криму. Тепер мало шансів, що Тайганське водосховище відновиться наступного року, оскільки воно може наповнюватися лише, коли мінімум на 80% заповнюється Білогірське водосховище, і вже звідти по каналу самоспуском йде наповнення Тайганського водосховища», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, пересохле дно водосховища заросло колючими бур'янами, яких уникає навіть худоба. По дну вже встигли накатати дороги автомобілі рибалок, що виловлюють останню рибу у водоймі.

У Криму посилюється проблема дефіциту води - Фото 1

За словами експерта, Білогірське водосховище зараз теж практично без корисного об'єму, враховуючи прогноз про посушливість наступного року, є велика ймовірність, що набрати потрібний рівень води до травня 2025 року водойма не зможе.

«Без запасів Тайганського водосховища забезпечити водопостачання Південно-Східного регіону влітку наступного року буде великою проблемою», – додав краєзнавець.

Канал, що постачає воду в Тайганське водосховище з Білогірського, давно спорожнів через сильний спад рівня води і в Білогірському водосховищі.

Російський окупаційний «глава» Криму Сергій Аксьонов повідомляв, що російська «влада» тимчасово окупованого Криму планує побудувати ще два водосховища в Алуштинському та Бахчисарайському районі, але це не вирішить завдання забезпечення водою Південно-Східного Криму.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у Криму ситуація з водою погіршується щороку.

Фото: Krymr.org (RFE\RL)

Теги по теме
Крым Оккупация Крыма
Источник материала
loader
loader