Міноборони спростить процес видачі повісток: деталі
Міноборони спростить процес видачі повісток: деталі

Міноборони спростить процес видачі повісток: деталі

Міністерство оборони працює над автоматизацією видачі повісток від територіальних центрів комплектування. Так, повістки планують генерувати в реєстрі «Оберіг» та доставляти через «Укрпошту». Про це заявив начальник Управління інформаційних технологій відомства Олег Берестовий.

Як каже чиновник, наразі процес виписування повісток відбувається так – документи виписують вручну, роздруковують, а потім у величезних кількостях надходять начальнику ТЦК, який має підписувати їх і ставити печатку. І лише після цього повістки розносять за адресами військовозобов'язаних.

«Ми зробили зараз функціонал, щоб повістку можна було генерувати в реєстрі «Оберіг», підписувати електронним підписом начальника ТЦК і навіть не роздруковувати безпосередньо в ТЦК», – сказав Берестовий.

За словами урядовця, повістки відправлятимуться на централізованій пункт друку, а звідти – в «Укрпошту», яка і буде їх доставляти адресатам.

«А в нас буде інформація, де повістка перебуває: чи її доставили, чи ні, чи десь загублено, скільки часу на доставку пішло», – підсумував Берестовий.

До слова, Кабінет міністрів уточнив вимоги до повісток, які видають призовникам, військовозобов'язаним та резервістам, а також механізм їх перевірки та надсилання.

Источник материала
loader
loader