В Україні обговорили проблемні питання розвитку фермерства
В Україні обговорили проблемні питання розвитку фермерства

В Україні обговорили проблемні питання розвитку фермерства

У Вінниці відбувся круглий стіл «Проблемні питання розвитку фермерства», який зібрав представників фермерських господарств з Вінницької та Хмельницької областей. Організатором заходу виступив Всеукраїнський Конгрес Фермерів (ВКФ).

Нині Конгрес об’єднує велику кількість агровиробників – майже 1000 членів. Організація активно працює над тим, щоб надалі відстоювати позицію фермерів з усієї країни, організовує діалог з владою, бореться за  покращення умов ведення фермерського господарства в Україні і сприяє прибутковості своїх учасників.

«Сьогодні наші фермери стикаються з багатьма викликами, але попри все продовжують віддано працювати. Під час сьогоднішнього заходу ми обговорили актуальні питання, цікаві кейси в роботі аграріїв, нові законодавчі ініціативи у галузі сільського господарства. Такі зустрічі вкрай важливі, адже дають зрозуміти, як потрібно допомагати нашим фермерам у цих надскладних умовах війни та посухи», – сказав голова ВКФ Іван Слободяник.

458397695 832603388985929 1898957609855240235 N

У круглому столі взяла участь інноваційна компанія Elicit Plant Ukraine, яка сьогодні активно допомагає українським фермерам від імені французького уряду у захисті культур від посухи.

За підтримки уряду Франції через ВКФ українським фермерам безкоштовно надали 20 тис. л препаратів Elicit Plant на основі фітостеролів, які дозволять боротись з посухами та зберегти врожайність, зокрема кукурудзи, сої та соняшнику.

Загалом у цій програмі взяли участь 123 фермерських господарства в таких областях: Кіровоградська, Одеська, Дніпропетровська, Вінницька, Полтавська, Миколаївська, Запорізька, Херсонська, Київська, Житомирська, Харківська, Чернігівська, Хмельницька області.

Також в межах заходу Іван Слободяник та регіональний керівник компанії Elicit Plant Ukraine Жерар де Ля Салль передали метеостанції для фермерів.

458377313 832603982319203 4755684138539169731 N

Як відомо, цього року температура повітря б’є рекорди. Від посухи суттєво страждають наші фермери, їхні врожаї, а відтак – продовольча безпека. Але завдяки метеостанціям аграрії матимуть точні дані, якими будуть опади, температура повітря, сила вітру чи вологість найближчими днями.

Чергову таку метеостанцію отримав Валерій Горобець, фермерське господарство “КЕТРОСИ-АГРО”, Вінниччина.

За словами аграрія, окрім війни, на їхню роботу суттєво вплинула аномальна спека. Температура поверхні землі досягала 70°С. Але застосовуючи препарати від посухи Валерій зміг врятувати і покращити врожай соняшника в таких надскладних умовах. Результат – 2,5-3 т врожаю з гектара землі. Маючи тепер ще й таку метеостанцію, він та інші аграрії зможуть покращити якість та кількість врожаю, а головне – правильно спрогнозувати свої дії.


Перегляди: 22
Источник материала
loader
loader