7 найкращих супергеройських фільмів XX століття
7 найкращих супергеройських фільмів XX століття

7 найкращих супергеройських фільмів XX століття

Фільми, засновані на коміксах, почали створювати ще наприкінці XX століття. Саме вони визначили, якими у майбутньому будуть фільми про супергероїв. Collider склав рейтинг найкращих супергеройських стрічок тих часів.

  1. "Супермен II" (1980)

Очікування від другої частини були високими, але вони справдилися. Злий генерал Зод потрапив на Землю з прибічниками, але Супермен готовий кинути їм виклик. Фільм не бездоганний, але став гідним продовженням.

"Супермен II": дивіться трейлер онлайн

  1. "Маска" (1994)

Це супергеройська стрічка з комедійним нахилом розповідає про банківського працівника, який перетворюється на маніакального супергероя, коли одягає незвичну маску. Завдяки неймовірній грі Джима Керрі вона стала одним з найкращих фільмів 90-х.

"Маска": дивіться трейлер онлайн

  1. "Бетмен повертається" (1992)

Продовження культового фільму Тіма Бертона про Бетмена розповідає, як Людина-Пінгвін та Макс Шрек об'єднуються, щоб остаточно знищити Бетмена. У Ґотемі, до того ж з'являється Жінка-кішка.

"Бетмен повертається": дивіться трейлер онлайн

  1. "Ворон" (1994)

Цей фільм став класикою не лише через трагічну смерть Брендона Лі, але й через його якість та оригінальність. Він розповідає про музиканта Еріка, який отримує шанс помститися за свою смерть та втрату коханої. Це фільм про супергероїв, але похмурий і жорстокий.

"Ворон": дивіться трейлер онлайн

  1. "Бетмен" (1989)

Фільм про Бетмена теж спричинив шалену популярність стрічок про супергероїв. Тім Бертон зробив Бетмена популярним персонажем і зробив Готем містом, в яке може закохатися кожен. Саме тут головний герой каже свою відому фразу: I am Batman.

"Бетмен": дивіться трейлер онлайн

  1. "Супермен" (1978)

Фільм про Супермена став першим кіно про супергероїв, який по-справжньому захопив серця глядачів у всьому світі. Стрічка описує історію появи персонажа й те, як він перетворюється на захисника Землі.

"Супермен": дивіться трейлер онлайн

  1. "Блейд"

Герой фільму жахів – Блейд. Це напівлюдина, який мстить вампірам за смерть своєї матері. Все тому, що вони вкусили її, коли жінка була вагітною. У фільмі поєдналися трилер, жахи, чорний гумор і спецефекти.

"Блейд": дивіться трейлер онлайн

Теги по теме
Кино
Источник материала
loader
loader