Amazon вводить обов’язковий 5-денний робочий тиждень в офісі з 2025 року
Amazon вводить обов’язковий 5-денний робочий тиждень в офісі з 2025 року

Amazon вводить обов’язковий 5-денний робочий тиждень в офісі з 2025 року

Компанія Amazon оголосила про значні зміни у своїй політиці щодо роботи в офісі. З початку 2025 року співробітники компанії повинні будуть з’являтися на робоче місце п’ять днів на тиждень, замість трьох, як це було раніше. Цей крок також включає скасування програми віддаленої роботи, яка дозволяла працівникам працювати з дому протягом чотирьох місяців на рік.

Про це повідомив генеральний директор компанії Енді Джессі у листі до співробітників, опублікованому на сайті компанії в понеділок, пише Reuters.

Він зазначив, що досвід триденного графіку “підтвердив наше переконання щодо переваг” роботи в офісі.

З початку пандемії багато компаній дозволяли співробітникам працювати з дому, через що офіси в центрі багатьох міст, таких як Сан-Франциско та Сіетл, залишалися майже порожніми. Однак деякі технологічні компанії починають вимагати повернення працівників в офіси на два або три дні на тиждень.

Amazon зайняв більш жорстку позицію, ніж багато його конкурентів, оскільки COVID-19 перестав бути щоденною загрозою. Співробітники описали Reuters, як Amazon вимагав від них працювати в іноді віддалених офісах або переїжджати до Сіетла, щоб зберегти свої робочі місця. Деяким співробітникам, які систематично не дотримувалися існуючого триденного графіку, було сказано, що вони “добровільно звільняються”, і вони були заблоковані в системах Amazon.

Це рішення викликало невдоволення серед значної частини працівників, які стверджують, що робота з дому є ефективною та економить час і гроші на дорогу. У травні минулого року працівники штаб-квартири Amazon у Сіетлі організували протест, виступаючи проти змін у кліматичній політиці компанії, скорочень персоналу та повернення до офісу.

У рамках реорганізації Amazon планує збільшити співвідношення індивідуальних співробітників до менеджерів на 15% до кінця першого кварталу 2025 року. У внутрішньому документі зазначено, що “деякі організації можуть виявити ролі, які більше не є необхідними”, однак без додаткових деталей.

Amazon також скасовує програму, яка дозволяла працівникам працювати з будь-якого місця чотири місяці на рік, згідно з інформацією у внутрішньому документі.

Источник материала
loader
loader