Мешканка Харківщини поширювала антиукраїнські дописи у Telegram
Мешканка Харківщини поширювала антиукраїнські дописи у Telegram

Мешканка Харківщини поширювала антиукраїнські дописи у Telegram

Правоохоронці викрили мешканку Харківщини, яка публічно принижувала українських захисників та підтримувала російську агресію. 36-річна жінка з Люботина активно поширювала кремлівські ідеї та коментарі у проросійських групах в Telegram, де відкрито виправдовувала дії рф і закликала до обстрілів українських міст.

Жінка не мала роботи й використовувала свій вільний час для пропаганди проросійських наративів. У своїх коментарях вона закликала росію завдавати ударів по будівлях української влади і стверджувала, що «Харків рано чи пізно буде під контролем рф».

Однак основною мішенню її атак стали українські військові. Вона систематично принижувала захисників України, бажала їм смерті та розповсюджувала образливі висловлювання на їхню адресу. Крім того, вона звинуватила місцеву владу Харкова у брехні, стверджуючи, що повідомлення про замінування одного з кладовищ — це вигадка. Жінка цинічно описала могили українських бійців як «палки з ганчірками», що ще більше підкреслило її зневагу до захисників.

Правоохоронці швидко викрили її діяльність. Тепер замість підтримки «русского мира» онлайн, їй загрожує до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Источник материала
loader
loader