Поблизу захопленої росіянами Станиці Луганської згоріли понад 150 будинків
Поблизу захопленої росіянами Станиці Луганської згоріли понад 150 будинків

Поблизу захопленої росіянами Станиці Луганської згоріли понад 150 будинків

Понад 150 будинків згоріли поблизу тимчасово захопленої росіянами Станиці Луганської Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна державна адміністрація повідомила у Фейсбуці.

"У Станично-Луганській громаді, лише за офіційними даними, вже вигоріло понад 150 домоволодінь. Там сталося займання вже третього населеного пункту. Окупаційна влада запропонувала перечекати стихію у сусідніх селах, які також у будь-який момент можуть спалахнути. Це вони називають евакуацією", - ідеться в повідомленні.

Тому більшість місцевих жителів, які залишилися навіть без документів, намагаються одразу влаштуватися в родичів, вже не сподіваючись на допомогу. Хоча росіяни обіцяють направити у так звану "ЛНР" 16 одиниць спеціальної техніки.

Як зазначають в ОДА, "на папері окупанти не звітують про значні втрати. Чому так? Для уникнення суспільного резонансу вони постійно збільшують чисельність Збройних сил РФ. Цього разу – ще на 180 тисяч осіб. Фактично вони стануть на місце загиблих і важкопоранених росіян, юридично – збільшать армію ворога до понад 2,39 млн осіб. Примусова мобілізація не припиняється – лише посилюється. Зокрема в Сєвєродонецьку до військкомату потрапляють порушники комендантської години".

Як заявив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор, "близько 150 разів загарбники обстрілювали населені пункти, розташовані поблизу лінії бойового зіткнення. Найчастіше застосовували безпілотники. 52 – біля Невського, ще 56 – в районі Макіївки. По цих селах росіяни завдали ударів з реактивної і ствольної артилерії. Авіацію застосували по Новоєгорівці".

Минулої доби російські війська атакували неподалік Греківки, Макіївки, Невського, Білогорівки та у Серебрянському лісі.

Як повідомляв Укрінформ, жителі захоплених росіянами територій Луганщини труяться водою зі свердловин.

Фото ілюстративне

Теги по теме
пожар Луганщина
Источник материала
loader
loader