У Польщі кількість жертв повені зросла до шести
У Польщі кількість жертв повені зросла до шести

У Польщі кількість жертв повені зросла до шести

У Польщі в зоні стихійного лиха виявлені тіла ще двох загиблих людей.

Про це під час спільної пресконференції у кризовому штабі у Вроцлаві повідомили глави МВС і Міноборони Польщі Томаш Сємоняк і Владислав Косіняк-Камиш, передає кореспондент Укрінформу.

Зазначається, що до постраждалих регіонів будуть направлені додатково 500 поліцейських і 500 військових жандармів для протидії мародерам.

«Йдеться про те, щоб додаткові сили, а мова йде про 1000 поліцейських і жандармів, мати у всіх можливих місцях. Ми вже отримали кілька повідомлень про мародерів»,- наголосив Сємоняк.

Обидва міністри повідомили, що у разі потреби вони можуть ще збільшити військовий і поліцейських контингент у зоні стихійного лиха.

Глава Міноборони Косіняк-Камиш поінформував, що у місті Ниса розгортається польовий шпиталь. Він замінить місцеву лікарню, яку через повінь евакуювали з міста. За його словами, військові у зоні стихійного лиха допомагають місцевому населенню в інженерному укріпленні будівель та відновленні переправ через річки.

Міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчкак повідомив, що крім фінансової та інфраструктурної допомоги, органи місцевої влади звертаються до держави щодо налагодження психологічної допомоги для місцевого населення, адже нерідко місцеві жителі частково чи повністю втратили своє майно.

Раніше глава польського уряду Дональд Туск повідомив, що жителі постраждалих регіонів можуть розраховувати від держави на безповоротну фінансову допомогу: невідкладну допомогу в розмірі 10 тис. злотих (100 тис. грн), допомогу на ремонт - до 100 тис. злотих (до 1 млн грн), і на відбудову житла – до 200 тис злотих (до 2 млн грн).

У багатьох місцях, де вже пройшла велика вода, триває ліквідація наслідків повені. Інші регіони все ще готуються до повені, зокрема це стосується Вроцлава.

У зоні стихійного лиха виявлені тіла ще двох загиблих, таким чином загальна кількість жертв від повені у Польщі зросла до шести. Зокрема, у місті Лондек Здруй із затопленого автомобіля витягли тіло загиблого чоловіка, а у місті Стронє Шльонске виявили тіло людини поблизу берега річки. У цьому населеному пункті наразі не знають про місце перебування ще більш як 10 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, у результаті повені на півдні та південному заході Польщі загинули четверо людей.

Фото: Getty Images 

Теги по теме
Польща
Источник материала
loader
loader