Україну змушують воювати зі зв’язаними за спиною руками - дебати в Європарламенті
Україну змушують воювати зі зв’язаними за спиною руками - дебати в Європарламенті

Україну змушують воювати зі зв’язаними за спиною руками - дебати в Європарламенті

Французька депутатка Європарламенту Наталі Луазо закликала європейські країни надати Україні всю необхідну допомогу, а також ракети дальнього радіуса дії та дозвіл бити по території РФ.

Про це вона сказала у Страсбурзі під час дебатів щодо продовження військової та фінансової допомоги України з боку ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Обмеження, накладені на Україну, щоб захистити себе, не мають жодного сенсу. Її змушують воювати зі зв'язаними за спиною руками», - сказала Луазо.

Вона також не розуміє, чому Україні забороняють завдавати ударів туди, звідки по ній ведуть вогонь.

«Про що думає Джо Байден? Навіщо відмовляти в ракетах дальнього радіуса дії? Що задумав Олаф Шольц? Навіщо ми заплющуємо очі на ухиляння від санкцій? Тим часом Москва купує товари у Північної Кореї та Ірану, не рахуючись з ціною. Чи усвідомлюємо ми, що це означає?» - звернулась Луазо до депутатів.

Вона закликала західних політиків визнати, що вони не можуть впоратися зі своєю роботою.

«Допомагати Україні - це не означає робити селфі в Києві або повторювати порожні промови. Допомагати Україні означає надавати їй те, чого вона потребує, коли вона цього потребує, без обмежень і без зволікань», – підкреслила колишня державна секретарка Франції з європейських справ.

Голосування за резолюцію щодо продовження підтримки України має відбутись на пленарному засіданні Європарламенту у Страсбурзі цього четверга.

Як повідомляв Укрінформ, німецький депутат Європарламенту від християнських демократів Міхаель Галер закликав уряди країн Європи, зокрема, владу своєї країни, зняти усі обмеження з України щодо можливості використовувати зброю союзників по території РФ.

Фото з сайту yenisafak.com

Теги по теме
Украина Россия война Европарламент
Источник материала
loader
loader