Вибухаючі пейджери вбили щонайменше вісім і поранили тисячі під час нападу на Хезболлу
Вибухаючі пейджери вбили щонайменше вісім і поранили тисячі під час нападу на Хезболлу

Вибухаючі пейджери вбили щонайменше вісім і поранили тисячі під час нападу на Хезболлу

Повідомляється, що тисячі людей постраждали від вибуху пейджерів у Лівані та Сирії під час нападу на членів Хезболли у вівторок, повідомляє Reuters та інші інформаційні агентства. Як повідомляє CNN , міністр охорони здоров'я Лівану Фірасс Абіад заявив, що щонайменше вісім людей, у тому числі дитина, були вбиті, ще близько 2800 отримали поранення .

Вибухи сталися, коли Хезболла протягом місяців веде війну з Ізраїлем, що збіглося з війною Ізраїлю та ХАМАС у Газі, і через день після того, як міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що час для дипломатичного вирішення з угрупованням «закінчується». CNN повідомляє, що Армія оборони Ізраїлю заявила, що не коментуватиме вибухи.

Агентства Reuters і The Wall Street Journal посилаються на анонімні джерела, які стверджують, що пейджери, які вибухнули, були частиною нової партії, яку група нещодавно отримала, і що деякі люди відчули нагрівання пристроїв, а потім утилізували їх, перш ніж вони вибухнули. Ми не бачили жодних повідомлень із підтвердженими деталями про те, як пристрої могли підробити, щоб вони вибухнули, або як вони були спрацьовані.

Відео вибухів і їх наслідків вже широко поширилися в новинних мережах і соціальних мережах (увага: на відео нижче показано постраждалих під час нападів). Один з них показує чоловіка, який дивиться вниз, щоб перевірити свій пейджер під час перевірки в магазині, перш ніж він вибухне, відправляючи його в політ назад. Ще одне відео з камери спостереження з ринку , опубліковане The New York Times, показує чоловіка, пораненого після вибуху пристрою в його сумці близько 15:30 за місцевим часом.

Источник материала
loader
loader