Ексмайора ЗСУ з Криму засудили до 14 років за дезертирство і держзраду
Ексмайора ЗСУ з Криму засудили до 14 років за дезертирство і держзраду

Ексмайора ЗСУ з Криму засудили до 14 років за дезертирство і держзраду

Колишнього майора ЗСУ Володимира Мар’їна з Криму за дезертирство і державну зраду заочно засудили до 14 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань, передає Укрінформ.

"44-річний Володимир Мар’їн з Феодосії, перебуваючи на службі в Збройних силах України в 2014 році перейшов на бік ворога. У окупантів він «дослужився» до звання підполковника. За скоєний злочин Шевченківський районний суд Києва 9 вересня виніс йому обвинувальний вирок", - йдеться у повідомленні.

Суд встановив, що Мар’їн з Феодосії АР Крим з 1997 року проходив військову службу за контрактом у Збройних Силах України на різних посадах та в різних військових званнях. В грудні 2013 року його призначили заступником командира дивізіону з озброєння – командиром радіотехнічної батареї зенітного ракетного дивізіону (С-300ПС) 5010 групи зенітних ракетних дивізіонів військової частини в тактичній групі Повітряних сил «Крим» ЗСУ.

Після окупації і незаконної анексії Криму Російською Федерацією навесні 2014 року командування ЗСУ визначили строки прибуття військовослужбовців з півострова. Однак Мар’їн виконувати наказ відмовився і до пункту збору у військову частину у визначений строк не з’явився, про своє місцезнаходження командуванню не повідомив.

Пізніше стало відомо, що Мар’їн перейшов на бік ворога і підписав контракт зі Збройними силами РФ. Станом на листопад 2018 року він служив окупантам на посаді командира дивізіону Зенітно-ракетних військ ЗС РФ. Окупанти тоді «підвищили» його у званні з майора до «підполковника».

Суд визнав Мар’їна винним у дезертирстві і державній зраді в редакції Кримінального кодексу від 2001 і 2014 років відповідно.

Вирок – 14 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна, з позбавленням військового звання «майор». Вирок ще не набрав чинності.

Раніше Укрінформ повідомляв, що прокуратура Криму зареєструвала понад 3200 кримінальних справ за роки російської окупації.

Теги по теме
Крым Суд
Источник материала
loader
loader