Китай ввів санкції проти 9 компаній США через продаж зброї Тайваню
Китай ввів санкції проти 9 компаній США через продаж зброї Тайваню

Китай ввів санкції проти 9 компаній США через продаж зброї Тайваню

Санкції набирають чинності 18 вересня та передбачають заморожування активів. Крім того, організаціям та фізособам у Китаї заборонено вести справи з даними компаніями.

Влада Китаю включила в списки санкцій дев’ять компаній США, пов’язаних з оборонним сектором, через постачання озброєнь владі Тайваню. Санкції набирають чинності 18 вересня. Про це повідомляють західні ЗМІ із посиланням на заяву китайського МЗС.

Зазначається, що санкції торкнулися, зокрема, компанії Sierra Nevada Corporation (підрядника у сфері аерокосмічної та національної безпеки) та Stick Rudder Enterprises LLC. Вони передбачають заморожування активів. Крім того, організаціям та фізособам у Китаї заборонено вести з ними справи.

Нагадаємо, Держдеп США схвалив продаж Тайваню запасних частин для бойових літаків на суму близько 228 мільйонів доларів, аби допомогти військовим острова підтримувати боєготовність своїх ВПС на тлі загрози вторгнення Китаю.

Раніше Держдепартамент США схвалив продаж Тайваню безпілотників і ракет на суму приблизно 360 мільйонів доларів. Йдеться про протипіхотні та баражуючі боєприпаси для дронів Switchblade 300 та супутнє обладнання, а також безпілотники ALTIUS 600M-V з обладнанням.



Теги по теме
США Крым санкции Оружие
Источник материала
loader
loader