Кремінь заявив про посилення відповідальності за спілкування неукраїнською у школі
Кремінь заявив про посилення відповідальності за спілкування неукраїнською у школі

Кремінь заявив про посилення відповідальності за спілкування неукраїнською у школі

Так, мовний омбудсмен на своїй сторінці у фейсбуці наголосив: кожен учитель відповідальний за утвердження української мови як державної. І нагадав, що його Секретаріат продовжує отримувати звернення про порушення Закону про державну мову в сфері освіти.

Кремінь заявив про посилення відповідальності за мову у школах

Уповноважений наголосив: мова освітнього процесу – державна.

Оскільки освітній процес охоплює всі види діяльності, що відбуваються на території навчального закладу, українська має лунати не лише на уроках, а й на перервах, у виховній роботі, на батьківських зборах, в бібліотеці, спортзалі чи бомбосховищі. Вчителі зобов'язані неухильно послуговуватись державною мовою, зміцнюючи повагу здобувачів освіти до основ національної ідентичності,
– акцентував Кремінь.

І додав: освітяни відповідальні за майбутнє нашої держави також. За його словами своїм прикладом, досвідом і мудрістю педагоги плекають і зміцнюють фундамент України.

Зверніть увагу! Відповідно до пункту 14 частини першої статті 9 мовного Закону педагоги зобов'язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов'язків.

Чи спілкуються у школі школярі російською

  • Українські учні, як і вчителі, повинні спілкуватися державною мовою під час освітнього процесу.
  • Однак вони це правило не завжди виконують.
  • Натомість нардеп Наталія Піпа обіцяла подати законопроєкт у вересні для підвищення відповідальності за створення україномовного середовища у школах.
Теги по теме
Школа
Источник материала
loader
loader