Сибіга та Фіцо обговорили співпрацю між Україною та Словаччиною
Сибіга та Фіцо обговорили співпрацю між Україною та Словаччиною

Сибіга та Фіцо обговорили співпрацю між Україною та Словаччиною


Раніше прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив про те, що в Україні воюють “нацистські війська”, але міжнародна спільнота цього “не помічає”

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга у середу провів зустріч з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо в Братиславі. Про це очільник МЗС повідомив на платформі .

Сьогодні в Братиславі я мав честь бути прийнятим Прем’єр-міністром Робертом Фіцо у розвиток їхнього тісного діалогу із Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Ми обговорили шляхи розвитку наших відносин у дусі добросусідства, взаємної поваги та взаємної вигоди, – зазначив глава МЗС.

Сьогодні в Братиславі я був прийнятий Прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. Ми обговорили шляхи розвитку наших відносин у дусі добросусідства, взаємної поваги та взаємної вигоди.

— Andrii Sybiha ???????? (@andrii_sybiha)

Раніше Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо знову заявив про те, що в Україні воюють “нацистські війська”, але міжнародна спільнота цього “не помічає”. Таку заяву він зробив під час візиту до Музею Голокосту у словацькому місті Середь.

Після чого речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий заявив, що заява прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо про українських військових суперечить “рівню довіри та взаємодії” між обома державами.

Нагадаємо, Угорщина та Словаччина звернулися до Європейської комісії з проханням закликати Україну скасувати заборону на транзит російської нафти Лукойл, проте їм відмовили. Водночас остаточно Єврокомісія свою думку щодо ситуації ще не сформувала.



Теги по теме
МИД Украины встреча
Источник материала
loader
loader