Сибіга в Румунії закликав країни-сусіди ухвалити рішення про збиття ракет і дронів РФ над Україною
Сибіга в Румунії закликав країни-сусіди ухвалити рішення про збиття ракет і дронів РФ над Україною

Сибіга в Румунії закликав країни-сусіди ухвалити рішення про збиття ракет і дронів РФ над Україною

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга закликав країни-сусіди ухвалити рішення про можливість збиття російських ракет та дронів над територією України засобами ППО цих країн.

Про це глава української дипломатії заявив під час спільної з румунською колегою Лумініцею Одобеску пресконференції у Бухаресті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо, що (російські - ред.) ракети і дрони лягають у тому числі поблизу наших атомних станцій і становлять глобальну загрозу. Тому ми закликаємо наших сусідів ухвалити рішення про можливість збиття російських ракет та дронів над територією України засобами ППО цих країн», - сказав Сибіга.

Він подякував Румунії за «історичне рішення» передати Україні систему Patriot, яка посилить повітряний щит не лише над Україною, а й над усією Європою, оскільки є непоодинокі випадки порушення російськими ракетами чи дронами повітряного простору сусідніх держав – країн ЄС і НАТО.

Очільник МЗС також подякував Румунії за підтримку України з початку російської повномасштабної агресії та за підтримку вступу нашої країни до ЄС і НАТО.

Сибіга поінформував, що під час перемовин з румунською колегою вони обговорили енергетичну стійкість, Чорноморську безпеку, військову допомогу, спільну роботу над просуванням Формули миру, а також домовилися про взаємну повагу та найкращі європейські стандарти в захисті національних меншин обох країн.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга здійснює перше після призначення на посаду регіональне турне країнами-сусідами, яке розпочалося з робочого візиту до Румунії.

5 вересня на сайті президента Румунії Клауса Йоганніса було оприлюднено указ про передачу Україні системи протиповітряної оборони Patriot PAC-3.

Фото: МЗС України

Теги по теме
война МИД Украины
Источник материала
loader
loader