США ввели санкції проти режиму в Ірані
США ввели санкції проти режиму в Ірані

США ввели санкції проти режиму в Ірані

Уряд Сполучених Штатів ввів санкції проти понад 10 керівників силових структур іранського режиму за придушення демонстрацій, репресії та інші переслідування опозиції як всередині країни, так і за кордоном.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC вносить до списку санкцій 12 осіб, пов’язаних із жорстокими репресіями іранського народу, які режим здійснює як всередині Ірану, так і за його межами», - зазначається в повідомленні.

Обмеження запроваджені проти членів Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), посадових осіб Організації пенітенціарних установ Ірану, а також осіб, відповідальних за летальні операції за кордоном.

Зокрема зазначається, що силові структури, включно з КВІР та його воєнізованим формуванням Басідж, жорстоко придушували мирні протести. Крім того, вони вбивали протестувальників, ув’язнювали людей за політичні погляди та намагалися залякати іранський народ насильством.

Таким чином, до списку покарань внесені представники командування силових структур іранського режиму, а також особи, безпосередньо причетні до репресій.

Як повідомлялося, Канада й Австралія також оприлюднили нові санкції проти осіб, пов’язаних із порушеннями прав людини в Ірані.

Теги по теме
США Иран
Источник материала
loader
loader