Тайванська компанія заперечила виробництво пейджерів, які масово вибухнули в Лівані
Тайванська компанія заперечила виробництво пейджерів, які масово вибухнули в Лівані

Тайванська компанія заперечила виробництво пейджерів, які масово вибухнули в Лівані

Тайванська компанія Gold Apollo спростувала припущення ЗМІ про виробництво нею пейджерів, що у вівторок вибухнули по всьому Лівану, і назвала їх виробником угорську BAC Consulting, яка лише маркувала свої вироби брендом із Тайваню.

Про це заявив засновник і президент Gold Apollo Су Чінкван, пише тайванське інформагентство CNA, передає Укрінформ.

«Продукт не був нашим. Справа лише в тому, що на ньому був наш бренд», - сказав Су.

Він розповів, що пейджери моделі AR-924, що вибухнули в Лівані, виробляла і продавала фірма BAC Consulting, зареєстрована в столиці Угорщини Будапешті.

Три роки тому ця компанія стала агентом Gold Apollo з розповсюдження її продукції на певних територіях, а через рік почала виробляти власні моделі пейджерів, продовжуючи використовувати бренд Gold Apollo.

«Gold Apollo дозволила BAC використовувати торгову марку нашого бренду для продажу продукції в певних регіонах, але розробкою та виробництвом продукції повністю керує BAC. Gold Apollo не брала участі в розробці чи виробництві цього продукту», - заявив тайванський бізнесмен.

Він додав, що звернеться із судовим позовом проти BAC, оскільки займається бізнесом протягом багатьох років і не хоче, щоб бренд його компанії був заплямований.

У середу головний офіс Gold Apollo в Тайбеї відвідали представники поліції та міністерства економіки Тайваню, які перевіряли робочу документацію компанії та її зв’язки з покупцями.

Після перевірки в тайванському мінекономіки повідомили, що Gold Apollo протягом останніх років не експортувала свою продукцію безпосередньо до Лівану, а її покупці знаходяться в основному в Європі та Північній Америці, куди компанія з 2022 року по серпень 2024-го експортувала близько 260 тисяч комплектів пейджерів.

У міністерстві підкреслили, що виготовлені на Тайвані пейджери здатні лише приймати сигнали й використовують батарейки типу АА, які навряд чи можуть спричинити смертельні вибухи.

Як повідомляв Укрінформ, понад 2 тисячі людей по всьому Лівану, включаючи членів «Хезболли» і медиків, зазнали поранень у вівторок, коли пейджери, які бойовики використовували для зв'язку, вибухнули по всій країні.

Фото: CNA

Теги по теме
Взрыв
Источник материала
loader
loader