В Україні вже зареєстрували 2100 кандидатів в усиновлювачі
В Україні вже зареєстрували 2100 кандидатів в усиновлювачі

В Україні вже зареєстрували 2100 кандидатів в усиновлювачі

В Україні зростає кількість бажаючих усиновити дитину – на платформі «Україна для кожної дитини» вже зареєстровано 2100 кандидатів в усиновлювачі.

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, передає Укрінформ із посиланням на міністерство.

Так, за словами міністра, наразі в Україні вже зареєстровано 2100 кандидатів в усиновлювачі. Тоді як до повномасштабного вторгнення за рік на обліку було в середньому 1600 кандидатів.

Наразі майже 5 тисяч дітей перебувають в інституційних закладах і чекають на своїх батьків.

На підтримку людей, які хочуть прийняти дитину у свою сім’ю, створена єдина державна платформа «Україна для кожної дитини», де зібрана детальна інформація про усиновлення, сімейні форми виховання і послугу патронату над дитиною. Також там доступна лінія турботи, за якою можна звернутися і отримати консультацію.

Жолнович також акцентувала, що Міністерство соціальної політики активізувало навчання кандидатів, які хочуть усиновити дитину — збільшена кількість тренерів та груп, навчання є доступним у різних куточках України. Це дозволяє потенційним батькам отримати необхідну підготовку у зручний час.

Як повідомлялося, із початку 2024 року понад 665 українських сімей усиновили дітей, більш як дві тисячі сімей перебувають у статусі кандидатів.

Теги по теме
Дети
Источник материала
loader
loader