Вірменія виявила спробу перевороту під підтримкою Росії
Вірменія виявила спробу перевороту під підтримкою Росії

Вірменія виявила спробу перевороту під підтримкою Росії

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян нещодавно висловив серйозні обвинувачення на адресу Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), звинувативши її у створенні загроз для суверенітету країни. Це сталося після того, як у Вірменії було виявлено спробу перевороту, підготовка до якого  здійснювалася в Росії.

Слідчий комітет Вірменії заявив, що кілька громадян республіки та жителів Нагірного Карабаху були завербовані для участі в перевороті. Їм було обіцяно щомісячну виплату 220 тисяч рублів (близько $2400) за участь у планах дестабілізації ситуації в країні. Зазначається, що завербованих відправили до Росії під виглядом військових зборів, де їх тренували в веденні боїв у закритих приміщеннях.

Проте деякі з завербованих осіб відмовилися брати участь у перевороті і повернулися до Вірменії. Решта були розкриті силами безпеки до того, як змогли реалізувати свої плани.

Невдовзі після викриття спроби перевороту, прем’єр-міністр Нікол Пашинян заявив про замороження участі Вірменії в ОДКБ. Він зазначив, що організація не лише не виконує своїх зобов’язань щодо безпеки перед Вірменією, але й створює загрози для існування, суверенітету та державності країни. Це загострило дипломатичні відносини між Вірменією та іншими членами ОДКБ, зокрема Росією.

Теги по теме
Россия Армения
Источник материала
loader
loader