Воїни 28 ОМБр показали роботу на САУ Paladin
Воїни 28 ОМБр показали роботу на САУ Paladin

Воїни 28 ОМБр показали роботу на САУ Paladin


Українські артилеристи інтенсивно працюють на американських артилерійських установках М109А6 Paladin.


Бійці 28-ї Окремої механізованої бригади імені Лицарів зимового походу продемонстрували бойову роботу на американській самохідній гаубиці Paladin. Відео оприлюднено на YouTube-каналі 28-ї ОМБР.

“Нравиться, як воно все бахкає, горить, палає у них там. Це круто, коли ворог горить”, – розповів про роботу на САУ військовослужбовець з позивним “Шаман”.

 
“Робимо такі постріли, що душа радіє. Працювали по гарматі – розносили, лягало прямо до них у капонір”, – додав боєць.

 
 
155-мм самохідна артилерійська установка M109 Paladin – основна САУ армії США, яка з’явилась ще у 1963 році і пройшла безліч модернізацій. Вона є “ветераном” семи повномасштабних воєн, від В’єтнаму до Іраку.
 
Основним озброєнням самохідної установки M109A6 є 155-мм гаубиця М284 із довжиною ствола 39 калібрів, встановлена ​​в башті на гарматному лафеті M182.
 
Дальність стрільби при використанні звичайного пострілу становить 24 км, при веденні вогню активно-реактивними снарядами дальність стрільби збільшується до 30 км.
 
Як додаткове озброєння праворуч на башті самохідної гаубиці змонтовано 12,7-мм кулемет М2. Також САУ мають сучасну бортову навігаційну систему та автоматичну систему керування вогнем.

Нагадаємо, раніше бійці 28 ОМБР спільно з авіацією знищили польовий штаб росіян. Воїни підрозділів R.V. та Kurt& Company 28-ї ОМБр знищили чергову штурмову групу росіян на підступах до Торецька.



Источник материала
loader
loader