Вторгнення в Україну обернулося військовою катастрофою для Кремля - Британія в ОБСЄ
Вторгнення в Україну обернулося військовою катастрофою для Кремля - Британія в ОБСЄ

Вторгнення в Україну обернулося військовою катастрофою для Кремля - Британія в ОБСЄ

Незаконна війна РФ проти України продовжує лишатися військовою катастрофою для Росії, яка вже втратила близько 600 тис. військових убитими та пораненими.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив військовий радник Великої Британії при ОБСЄ Ніколас Окотт під час чергового засідання Форуму з безпекового співробітництва в середу у Відні.

"Минуло два роки і 212 днів з моменту повномасштабного вторгнення Росії – військової операції, яка, за задумом Росії, мала б завершитися за лічені дні. У цьому контексті нинішній стан справ можна розглядати не інакше як військову катастрофу для Кремля", - зазначив британський дипломат.

Він також вказав на те, що Україна "контролює до 900 квадратних кілометрів російської території в Курській області". "Україна має чітке право на самооборону проти незаконного, неспровокованого і варварського вторгнення Росії, і її дії демонструють здатність українських збройних сил досягти стратегічної несподіванки і викрити слабкі місця Росії", - додав Окотт.

Військовий радник британської місії в ОБСЄ відзначив той факт, що "у військовому плані ефективне застосування Україною маневреної війни різко контрастує з російською тактикою "м'ясорубки". "У серпні російські втрати в середньому становили 1187 осіб на день. Якщо порівняти цей показник зі щоденними 544 російськими втратами в серпні минулого року і 236 за той же місяць у 2022 році, то картина для російських військових стає похмурою. Ще більш вражаючим є те, що Росія вже втратила понад 610 тис. осіб (вбитими та пораненими) в ході своєї незаконної кампанії", - заявив Окотт.

За його словами, на морі військова кампанія РФ проти України "просувається не набагато краще для Росії".

"Незважаючи на значно менший морський компонент, Україна відтіснила значну частину російського флоту на схід від Криму. Україна пошкодила або знищила чверть російського Чорноморського флоту. Сюди входить знищення російського підводного човна "Ростов-на-Дону" вартістю 300 млн дол., який було втрачено внаслідок українських дій 3 серпня, що стало першою бойовою втратою російського підводного човна з часів Другої світової війни. Як і в сухопутній сфері, ця втрата є приголомшливою військовою поразкою Росії", - наголосив Окотт.

Він укотре підкреслив, що якщо Росія справді хоче миру, то "є простий спосіб покласти край цій триваючій моделі руйнування – Росія повинна припинити бойові дії в Україні і вивести свої війська з міжнародно визнаної території України".

Як повідомляв Укрінформ, раніше головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський заявляв, що втрати російської армії на війні проти України є втричі більшими, ніж українські, а на окремих ділянках "навіть ще вищі".

Теги по теме
война ОБСЕ
Источник материала
loader
loader