Британія в ОБСЄ: Передача Іраном балістичних ракет Росії несе пряму загрозу європейській безпеці
Британія в ОБСЄ: Передача Іраном балістичних ракет Росії несе пряму загрозу європейській безпеці

Британія в ОБСЄ: Передача Іраном балістичних ракет Росії несе пряму загрозу європейській безпеці

Британія засуджує передачу Росії іранських балістичних ракет, що становить загрозу не тільки для України, а й для всієї європейської безпеки.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник Великої Британії при ОБСЄ Ніл Голланд на черговому засіданні Постійної ради організації у Відні.

"Минулого тижня РФ скликала одне з найбільш лицемірних засідань Ради Безпеки ООН - щодо "передачі західних озброєнь Україні". Це було цинічне використання Радбезу для критики підтримки суверенної держави у здійсненні нею свого законного права на захист від незаконної агресивної війни Росії. Але, висуваючи ці звинувачення, РФ досягла успіху лише у висвітленні власних подвійних стандартів та дезінформації – характерних ознак її зловмисних дій на нашому континенті та за його межами. Адже всього за кілька днів до зустрічі ми дізналися, що Росія отримала іранські балістичні ракети", - заявив він.

Британський посол підкреслив, що передача Іраном балістичних ракетРосії "становить пряму загрозу європейській безпеці" – так само як і отримання раніше Росією ракет від КНДР в порушення Резолюцій Ради Безпеки ООН.

"Між цими двома ситуаціями є критична різниця, яку Росія не хоче визнавати. В одному випадку зброя постачається суверенній державі, Україні, щоб дати їй можливість захистити себе відповідно до міжнародного права. У другому – зброя надсилається Росії, яка веде агресивну війну проти свого сусіда, що порушує Статут ООН і Гельсінський заключний акт. Більше того, ця зброя використовується для заподіяння страждань українському цивільному населенню", - наголосив Голланд.

Очільник британської місії в ОБСЄ також найрішучішим чином засудив обстріл російськими військами співробітників МКЧХ 12 вересня на Донеччині та атаку РФ на цивільне вантажне судно в Чорному морі 11 вересня.

Як повідомлялося, видання The Wall Street Journal із посиланням на джерела серед американських та європейських посадовців поінформувало, що Іран передав Росії балістичні ракети малої дальності. 

Фото ілюстративне: Getty Images

Теги по теме
Россия Иран ОБСЕ
Источник материала
loader
loader