Катастрофа батискафа «Титан»: уламки вперше зняли на відео
Катастрофа батискафа «Титан»: уламки вперше зняли на відео

Катастрофа батискафа «Титан»: уламки вперше зняли на відео

Берегова охорона США оприлюднила високоякісне відео уламків підводного човна Titan, який вибухнув у червні минулого року, вбивши всіх п'ятьох пасажирів на борту. Про це пише 24 техно.

На нових кадрах видно значні пошкодження корпусу підводного човна, зокрема тріщини по центральному шву та розкидані по дну океану дроти і трубки.

Розслідування катастрофи триває, і нові викриття продовжують надходити, зокрема свідчення про те, що глава компанії ігнорував проблеми безпеки.

На оприлюднених кадрах видно, як дистанційно керований транспортний засіб берегової охорони наближається до білого хвостового конуса підводного човна, виявляючи значні пошкодження: корпус тріснув, розійшовшись по центральному шву, дроти і трубки розкидані по дну океану.

Також відомо, що мати 19-річного Сулеймана Давуда, який загинув разом із батьком на батискафі Titan, – Крістіна Давуд – поступилася йому своїм місцем. Жінка хотіла, щоб той установив рекорд зі збирання кубика Рубіка на глибині.

Додамо, що канадський режисер Джеймс Кемерон в інтерв'ю ВВС прокоментував зникнення підводної капсули, яка 19 червня рухалася до місця аварії судна «Титанік».

Источник материала
loader