Міносвіти РФ хоче виключити з освітніх програм терміни «толерантність», «сімейне насильство»
Міносвіти РФ хоче виключити з освітніх програм терміни «толерантність», «сімейне насильство»

Міносвіти РФ хоче виключити з освітніх програм терміни «толерантність», «сімейне насильство»

Міносвіти Росії пропонує виключити з освітніх програм терміни «гендерний», «толерантність», «булінг», «сімейне насильство», замінивши їх на «зрозумілі та нейтральні формулювання, доступні для розуміння учнями».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время» з посиланням на проєкт наказу на федеральному порталі правових актів.

У документі пропонується замінити «гендер» на «стать», «толерантність» – на «повагу», «дружбу» та «дружбу між народами», а «булінг» та «домашнє насильство» – на «психологічне насильство, систематичне приниження честі та гідності, знущання, переслідування».

Крім цього, відомство вирішило прибрати з програм фізкультури пункт про закордонних спортсменів, тренерів та змагання «з метою формування усвідомленого ставлення учнів до історії, досвіду та цінностей саме вітчизняної фізичної культури та спорту».

Також Міносвіти виключить з уроків фізкультури гольф та чирлідинг, оскільки вважає, що ці дисципліни не відповідають традиціям, історичному досвіду та морально-етичним нормам Росії.

У разі затвердження наказу нові правила набудуть чинності з 1 вересня 2025 року.

Як повідомлялося, з 2022/23 навчального року в російських школах запровадили патріотичний урок – «Розмови про важливе». В ухвалі Міносвіти сказано, що уроки проводяться, щоб «сформувати у школярів любов до Батьківщини, гордість за свою країну, патріотизм». Уроки було запроваджено за кілька місяців після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Поряд із цим курсом у новому навчальному році російським школярам викладатимуть «Сім'єзнавство», головне завдання якого - підвищити народжуваність у країні.

Теги по теме
Россия Образование
Источник материала
loader
loader