МЗС України засудило намір швейцарського кінофесту показати фільм «Росіяни на війні»
МЗС України засудило намір швейцарського кінофесту показати фільм «Росіяни на війні»

МЗС України засудило намір швейцарського кінофесту показати фільм «Росіяни на війні»

Міністерство закордонних справ України висловило обурення у зв'язку із планами швейцарського кінофестивалю Zurich Film Festival включити до програми документальний фільм "Росіяни на війні".

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства, передає Укрінформ.

«Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує будь-які спроби надати Росії культурну сцену для відбілювання її воєнних злочинів, тоді як російські війська продовжують чинити звірства проти українців», - акцентували у відомстві.

У МЗС додали, що російській пропаганді за ширмою культурного продукту - не місце на міжнародній культурній сцені та червоних доріжках.

Як повідомлялося, Russians at war ("Росіяни на війні") - документальний фільм російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової, яка понад пів року провела з батальйоном військ РФ на сході України. Стрічка створена у копродукції Канади та Франції. В описі вказано, що вона розповідає історії російських солдатів, які нібито "допоможуть глибше зрозуміти цю війну".

Усупереч закликам української громади, фільм був внесений до програми Міжнародного кінофестивалю в Торонто, що проходив на початку вересня. Генконсульства України в Торонто висловило протест проти намірів показати фільм «Росіяни на війні» на Міжнародному кінофестивалі. Організатори спершу скасували всі покази, однак потім повернули у свою програму російську пропагандистську стрічку“Росіяни на війні” попри протести української громади й дипломатів.

Раніше цю пропагандистську стрічку показали у позаконкурсній програмі Венеціанського кінофестивалю.

Теги по теме
Россия война МИД Украины Кино Швейцария
Источник материала
loader
loader