Румунія попросила Україну збивати російські БпЛА, які летять у її бік, – ЗМІ
Румунія попросила Україну збивати російські БпЛА, які летять у її бік, – ЗМІ

Румунія попросила Україну збивати російські БпЛА, які летять у її бік, – ЗМІ

Про це повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung. Зауважимо, що Румунія не вперше скаржиться на порушення її повітряного простору, і вже зверталася з цього приводу до Альянсу.

Румунія звернулася до України з проханням щодо російських БпЛА

Нещодавно обраний міністр закордонних справ України Андрій Сибіга напередодні у середу, 18 вересня, відвідав з робочим візитом не лише Словаччину, де зустрівся зі скандальним Робертом Фіцо, але й Румунію.

Як зазначає вищевказане видання, там український дипломат провів переговори з румунською колегою Лумініцею Одобеску та прем'єр-міністром країни Марчелом Чолаку та отримав цікаве прохання.

Країна НАТО Румунія попросила Сибігу в Бухаресті збити російські безпілотники,
– йдеться у матеріалі FAZ.

Країна стурбована порушенням повітряного простору

Міністр оборони Румунії Анджел Тилвар вже звертався до НАТО із вимогою вжити "рішучих скоординованих" заходів у відповідь на інциденти, під час яких російські ракети або безпілотники, випущені по Україні, порушували повітряний простір Альянсу.

Крім того, очільники оборонних відомств Польщі та Латвії виступили з ініціативою щодо негайного запровадження ротації систем ППО НАТО на східному фланзі. Спільна заява міністрів "Бухарестської дев'ятки" загалом засуджує дії Росії та засвідчує необхідність колективної відповіді на загрози безпеки.

Теги по теме
НАТО
Источник материала
loader
loader