У Фінляндії поліція розслідує як шпигунство інцидент із дроном, який врізався у телевежу
У Фінляндії поліція розслідує як шпигунство інцидент із дроном, який врізався у телевежу

У Фінляндії поліція розслідує як шпигунство інцидент із дроном, який врізався у телевежу

Перш ніж врізатися у телевежу, дрон пролетів над будівлями поліції та громадської телерадіомовної компанії Yle у столичному районі Пасіла

Центральна кримінальна поліція Фінляндії розслідує червневий інцидент із дроном, який врізався у телевежу, як шпигунство. Про це повідомив Естонський державний мовник ERR.

Перш ніж врізатися у телевежу, дрон пролетів над будівлями поліції та громадської телерадіомовної компанії Yle у столичному районі Пасіла. Для польотів над цією територією потрібен спеціальний дозвіл.

Слідчі встановили, що підозрюваний керував дроном біля телевежі, проте певної миті сигнал обірвався.

Коли зв'язок втрачений, дрон має автоматично повернутися в точку запуску. Проте дорогою дрон врізався в телевежу. За версією слідства, підозрюваний сам повідомив про те, що сталося, в компанію Digita, яка обслуговує телевежу.

У поліції зазначили, що дрон в основному пересувався біля торгового центру Tripla, звідки пролетів повз центральну поліцейську дільницю Пасіла у бік будівлі Yle.

За словами комісара Петрі Партанена, справа розслідується за статтею «шпигунство», оскільки йдеться про дії, що мали місце поблизу об'єктів критичної інфраструктури.

Як зазначає мовник, у Фінляндії людину можуть засудити за статтею «шпигунство», якщо вона отримала і передала інформацію, яка завдає шкоди безпеці або міжнародним відносинам Фінляндії. Покарання за це від одного до десяти років позбавлення волі.

Підозрюваного мають допитати у жовтні.

Фото: pixabay.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader