У Грузії вбили трансгендерну модель наступного дня після ухвалення анти-ЛГБТ+ закону
У Грузії вбили трансгендерну модель наступного дня після ухвалення анти-ЛГБТ+ закону

У Грузії вбили трансгендерну модель наступного дня після ухвалення анти-ЛГБТ+ закону

37-річна інфлюенсерка Кесарія Абрамідзе, яка була активісткою та першою публічною особою, що відкрито говорила про свою трансгендерність, була знайдена зарізаною у своєму будинку. Напередодні парламент Грузії прийняв закон проти пропаганди гомосексуальних відносин.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Le Parisien.

«Кесарія Абрамідзе, актриса і модель, померла від численних ножових поранень у своєму будинку в середу», - повідомило міністерство внутрішніх справ Грузії.

Міністерство заявило, що заарештувало підозрюваного, якого місцеві ЗМІ ідентифікували як бойфренда 37-річної інфлюенсерки.

"Проводиться розслідування за фактом умисного вбивства, вчиненого з особливою жорстокістю та за обтяжуючих обставин за статевою ознакою", - додали в міністерстві.

Вбивство Абрамідзе сталося наступного дня після того, як парламент Грузії ухвалив закон проти пропаганди гомосексуальних стосунків, який Європейський Союз і Сполучені Штати вже оцінили як «репресивний».

"Ця трагедія повинна стати тривожним дзвінком для грузинського суспільства", - написала у соцмережі Facebook президентка країни Саломе Зурабішвілі. Вона є прозахідним політиком, що перебуває в опозиції уряду керівної партії - "Грузинська мрія".

Ухвалений цього тижня закон, який ще має бути підписаний для набуття чинності, забороняє "пропаганду гомосексуальних стосунків та інцесту" в навчальних закладах і телевізійних програмах, а також обмежує проведення мітингів і демонстрацій. Правозахисні групи вже розкритикували формулювання, які прирівнюють одностатеві стосунки та інцест.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр Грузії Іраклій Кобахідзе пригрозив переглянути відносини зі США у разі введення нових санкцій.

Фото: Інстаграм Кесарії Абрамідзе

Теги по теме
Убийство Грузия
Источник материала
loader
loader