У зоні активних бойових дій на Донеччині залишаються майже 1300 дітей
У зоні активних бойових дій на Донеччині залишаються майже 1300 дітей

У зоні активних бойових дій на Донеччині залишаються майже 1300 дітей

У населених пунктах, які віднесені до зони активних бойових дій на Донеччині, наразі ще перебувають 1290 дітей.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на онлайн-брифінгу повідомив начальник відділу Департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОВА Сергій Гончаров.

«Наразі на території області залишається станом на 17 лютого 2024 року 354 865 осіб. А на територіях, які відповідним наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій №309, віднесені до територій активних бойових дій, залишаються близько 50 000 осіб, з них 1290 дітей», - сказав Гончаров.

Він додав, що останніми днями значно ускладнилася обстановка на території області, і це стосується насамперед Покровського напрямку.

«Відповідно, на Донеччиніоргани влади всіх рівнів продовжують виконання заходів з евакуації… Наприклад, за 17 вересня 2024 року з території області було евакуйовано всього 720 осіб, з них 99 дітей та п'ять осіб з обмеженими можливостями», - констатував Гончаров.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти.

Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км. Покровський напрямок на сьогодні «найгарячіший».

Теги по теме
война Дети
Источник материала
loader
loader