Україна ініціюватиме санкції проти президента ФІДЕ у разі повернення Росії та Білорусі
Україна ініціюватиме санкції проти президента ФІДЕ у разі повернення Росії та Білорусі

Україна ініціюватиме санкції проти президента ФІДЕ у разі повернення Росії та Білорусі

Україна ініціюватиме запровадження персональних західних санкцій проти президента Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) росіянина Аркадія Дворковіча, якщо ФІДЕ відновить права шахових федерацій Росії та Білорусі, представники яких наразі не мають права виступати на змаганнях під своїми прапорами.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив речник МЗС України Георгій Тихий на брифінгу 18 вересня.

«Ми дуже стурбовані планами Генеральної асамблеї ФІДЕ відновити права шахових федерацій Росії та Білорусі, допустивши їх представників назад у міжнародне шахове співтовариство», — наголосив Тихий.

За його словами, на адресуФІДЕ було надіслано звернення від міністра закордонних справ Андрія Сибіги, міністра спорту Матвія Бідного та голови Федерації шахів України Олександра Камишіна щодо збереження обмежень для спортсменів з цих країн доти, доки Росія не припинить агресію проти України.

«На наш погляд, якщо це звернення буде проігноровано, це стане достатньою підставою для розгляду питання щодо запровадження санкцій проти президента Міжнародної шахової федерації Аркадія Дворковіча. Ми звернемося до наших партнерів із цього питання», – уточнив речник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Комісія з етики Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) усунула на два роки від членства в організації Федерацію шахів Росії (ФШР) за скаргою України.

Як повідомлялося, наприкінці 2022 року ФІДЕ продовжила відсторонення російським і білоруським гравцям через війну в Україні. При цьому, шахісти Росії та Білорусі можуть виступати під прапором і за квотами ФІДЕ.

Теги по теме
Россия Беларусь Спорт МИД Украины
Источник материала
loader
loader