Україна не дасть Росії підірвати мир і безпеку в Молдові - Сибіга
Україна не дасть Росії підірвати мир і безпеку в Молдові - Сибіга

Україна не дасть Росії підірвати мир і безпеку в Молдові - Сибіга

Україна разом із Молдовою протидіятиме гібридній агресії Росії проти країн регіону і залишиться принциповим і послідовним партнером у контексті придністровського врегулювання.

Про це заявив міністр закордонних справ Андрій Сибіга на спільному з молдовським колегою Міхаєм Попшоєм брифінгу в Кишиневі, передає Укрінформ.

«Ми бачимо наміри Кремля дестабілізувати ситуацію в Молдовінапередодні президентських виборів та єврореферендуму, але не дамо Росії підірвати мир і безпеку в дружній Молдові... Допоки українські воїни стримують російську агресію та відтісняють загарбників, ви можете бути впевнені, що в регіоні пануватимуть мир і стабільність", - сказав Сибіга.

Він поінформував, що сьогодні скоординував з очільником МЗС Молдови політику у сфері протидії дезінформації та іншим формам гібридної агресії Росії проти країн регіону і всього демократичного світу.

Сибіга також акцентував, що Україна залишається принциповим і послідовним партнером Молдови у контексті придністровського врегулювання.

«Ми маємо чітке бачення, яким чином це врегулювання має відбутися - мирним шляхом та із беззаперечною повагою до суверенітету і територіальної цілісності Молдови в межах її міжнародно визнаних кордонів», - акцентував очільник МЗС.

У цьому контексті Сибіга запевнив, що Україна залишатиметься активним учасником комплексних переговорів із придністровського врегулювання і готова надати Молдові всю необхідну їй підтримку для мирної імплементації кроків у рамках цього процесу.

Як повідомляв Укрінформ, у Молдові 20 жовтня відбудуться президентські вибори і референдум щодо вступу до Європейського Союзу.

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга 19 вересня перебуває з робочим візитом у Республіці Молдова. Перед тим він відвідав Румунію та Словаччину.

Фото: mfa.gov.md

Теги по теме
Россия Молдова
Источник материала
loader
loader