Успіхи збірних України відзначили учасники конференції УЄФА у Берліні
Успіхи збірних України відзначили учасники конференції УЄФА у Берліні

Успіхи збірних України відзначили учасники конференції УЄФА у Берліні

На 14-й конференції футбольних тренерів збірних команд та технічних директорів національних асоціацій, яку організував УЄФА в Берліні, були відзначені досягнення українських збірних за останній рік.

Як повідомляє пресслужба УАФ, одним із ключових учасників конференції став наставник молодіжної збірної України Унаї Мельгоса, який разом із представниками Італії та Хорватії взяв участь у круглому столі, де обговорювалися успіхи вертикалі збірних України, передає Укрінформ.

Україна є однією з лише чотирьох національних асоціацій, чиї збірні змогли досягти видатних результатів: виходу на чемпіонати Європи серед національних команд, а також у категоріях U17, U19, та кваліфікації на ЧС-2025 (U20).

Окрім України, подібними результатами можуть похизуватися лише Іспанія, Італія та Франція.

Перша частина заходу була присвячена темі участі збірних у Євро-2024. Організатори підготували великий пласт статистичної та аналітичної інформації та досліджень, що були зібрані та проведені під час турніру. Перед присутніми виступили наставники збірних Німеччини (Юліан Нагельсманн), Португалії (Роберто Мартінес), Грузії (Віллі Саньоль) та Іспанії (Луїс де ла Фуенте).

Друга частина конференції, присвячена роботі технічних директорів, зокрема стосувалася аналізу успіхів українських збірних. Обговорювалися методики, які сприяли цьому, та як УЄФА може допомогти іншим асоціаціям досягати подібних результатів.

«Дуже насичені та продуктивні дні. Це дозволило нам отримати різні точки зору на світовий футбол та футбол збірних. Поділитися враженнями та досвідом від роботи у різних контекстах та за різних умов. А також завдяки спілкуванню налагодити нові контакти для українського футболу. Під час цієї події організатори також дуже чітко висвітлили успіхи усієї вертикалі збірних України за останній рік. А це у свою чергу надає ще більше наснаги для подальшої роботи та покращення усього інституту збірних», - поділився враженнями Унаї Мельгоса.

Фото: uefa.com.

Теги по теме
футбол Спорт УЕФА
Источник материала
loader