Вадим Мороховський – лідер Слуг в Одеській міськраді будує елітний житловий комплекс в Чорногорії разом з росіянами
Вадим Мороховський – лідер Слуг в Одеській міськраді будує елітний житловий комплекс в Чорногорії разом з росіянами

Вадим Мороховський – лідер Слуг в Одеській міськраді будує елітний житловий комплекс в Чорногорії разом з росіянами

Лідер фракції «Слуг народу» в Одеській міськраді Вадим Мороховський, активно вкладається у будівництво елітного житла в Чорногорії разом росіянами з числа найближчого оточення Володимира Путіна.

Мова йде про будівництво одного з найдорожчих житлових комплексів Чорногорії – Dreams by Dukley у місті Тіват, ціни на апартаменти в якому стартують від 1 млн євро. Ініціатором будівництва та власником земельної ділянки виступила компанія Centurion Investment & Development, пов’язана з родиною Мороховських.

Власником 100% згаданої вище фірми Centurion Investment & Development у квітні 2023 року стала інша чорногорська фірма EM Investments. У пропорції 50 на 50 вона належить Лії Мороховській – дружині Вадима Мороховського і Драгану Прелевичу, авторитетному чорногорському адвокатові.

Драган Прелевич, зокрема, неодноразово вів справи чорногорського банку  Zapad Banka, яким сім’я Мороховських володіє спільно з власником мережі «Сільпо» Володимиром Костельманом. Водночас Прелевич давно співпрацює з Нілом (Наумом) Емільфарбом, власником  бренду Dukley, одним із найбільших готельєрів і приватних землевласників Чорногорії. Тепер Мороховський та Емільфарб – партнери з будівництва комплексу Dreams by Dukley.

Девелоперська компанія Наума Емільфарба Stratex веде в Чорногорії спільний бізнес з близьким оточенням Володимира Путіна –  Юрієм Кушнеровим та Леонідом Левітіним. Останній є братом радника Путіна Ігоря Левітіна.  Команда Емільфарба уже активно продає житло в комплексі, що будується. А Zapad Banka надає кредити під його придбання. Купівлю апартаментів в комплексі також можна оплатити криптовалютою чи безпосередньо в Росії за рублі.

Вадим Мороховський – лідер Слуг в Одеській міськраді будує елітний житловий комплекс в Чорногорії разом з росіянами - Фото 1

Більш детально про схеми, пов’язані із незадекларованим бізнесом лідера фракції «Слуг народу» в Одеській міськраді, у нашому журналістському розслідуванні: Cім’я Мороховських будує елітне житло в Чорногорії.

Теги по теме
Одесса
Источник материала
loader
loader