Вийшов трейлер опери GAIA-24, присвяченої наслідкам підриву росіянами Каховської ГЕС
Вийшов трейлер опери GAIA-24, присвяченої наслідкам підриву росіянами Каховської ГЕС

Вийшов трейлер опери GAIA-24, присвяченої наслідкам підриву росіянами Каховської ГЕС

Вийшов трейлер опери GAIA-24, яку композитори Лабораторії сучасної опери Opera aperta Ілля Разумейко та Роман Григорів присвятили руйнівним наслідкам підриву росіянами Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Укрінформ.

ВідеоOPERA APERTA

На хвилинному відео - кадри з прем’єри опери в Жовтневому палаці у Києві, що відбулася в травні 2024 року. У завершення на екрані - піаніно "Україна", що пливе водами Дніпра і нагадує про трагедію Каховського водосховища. Відео було зняте на Хортиці.

Після київської прем’єри опера відкрила O.Festival в Нідерландах. 18 вересня її показ у Відні. Попереду - Венеція та Берлін.

«Останні місяці ми працюємо над віденською версією опери для театру Одеон та відкриття фестивалю Musiktheatertage WIEN, в яку увійдуть нові українські та ідишські пісні, та проростуть новими фарбами деякі електронні частини та танцювальна драматургія, пов'язана з танком "Аркан", який об'єднує всі три дії опери», - розповів композитор Разумейко.

Як повідомляв Укрінформ, опера GAIA-24 присвячена руйнівним наслідкам підриву росіянами Каховської ГЕС,апелює до Гайї - так у давньогрецькій міфології називали богиню Землі, а також до гіпотези Гайї, запропонованої вченими в 1980-х роках, згідно із якою Земля, як планета, є живим саморегульованим організмом.

Постановка має три акти. У першому Songs of Mother Earth можна почути музику народів світу, чітку за структурою та формою. Друга частина Cabaret Metastasis включає багато сцен, побудованих на пластиці оголеного тіла. Третя - Dance for Mother Earth - це карнавал музичних смаків, адже там є все, починаючи від репу й закінчуючи народними піснями.

Фото надані організаторами

Источник материала
loader
loader