На Кіровоградщині аграрії отримали понад ₴10 мільйонів грантів на сади і теплиці
На Кіровоградщині аграрії отримали понад ₴10 мільйонів грантів на сади і теплиці

На Кіровоградщині аграрії отримали понад ₴10 мільйонів грантів на сади і теплиці

За програмами грантової підтримки «Свій сад» та «Своя теплиця» суб'єктам господарювання Кіровоградщини надали шість грантів на 10,348 млн грн; також в області успішно розвиваються інші види підтримки аграріїв.

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу директорка департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОВА Валерія Фурманова.

«Програми грантової підтримки «Свій сад» та «Своя теплиця» дали поштовх розвитку садівництва та тепличного господарства в області. На сьогодні в рамках цієї програми суб'єктам господарювання області надано 6 грантів на загальну суму 10,348 млн грн», - розповіла Фурманова.

За її словами, ФОП отримав 2,02 млн грн для закладки 8 га саду фундуку в Новоукраїнському районі. Двом агроформуванням області погоджено 5,5 млн грн фінансування на будівництво тепличних господарств - площею 0,8 га та 0,4 га. Одразу три гранти на 2,83 млн грн отримала підприємиця на вирощування лохини та чорниці на площі 7,1 га.

Фурманова додала, що для дрібних виробників надзвичайно актуальною є спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби та поголів’я кіз та овець, а також бюджетна субсидія на 1 га оброблюваних угідь.

Таку дотацію вже отримали 289 господарств області за утримання 2037 голів великої рогатої худоби (корів); їм виділено 14,259 млн грн, або 2,65% від загального показника по Україні.

Крім того, 65 господарств за утримання 3791 голів маточного поголів’я кіз та овець отримали спецдотацій на 7,582 млн грн, що становить 4,2% від загальноукраїнського показника.

Як повідомляв Укрінформ, на Кіровоградщині станом на 10 вересня пізні зернові, зернобобові культури та кукурудзу зібрали на площі 470,1 тис. га, або 62% до прогнозу; намолочено 2 млн т зерна.

Фото: zelenasadyba.com

Источник материала
loader
loader