НОК назвав атлетів, які отримають стипендії за програмою Олімпійської солідарності МОК
НОК назвав атлетів, які отримають стипендії за програмою Олімпійської солідарності МОК

НОК назвав атлетів, які отримають стипендії за програмою Олімпійської солідарності МОК

У столичному Олімпійському домі комісія «Олімпійські федерації та суб'єкти олімпійського руху» затвердила список спортсменів, які отримають стипендії за програмою Олімпійської солідарності МОК для підготовки до XXV зимових Олімпійських ігор-2026 у Мілані-Кортіні.

Як повідомляє пресслужба Національного олімпійського комітету, президент НОК України Вадим Гутцайт та голова комісії Євген Баженков підкреслили значущість цього проєкту для розвитку українського спорту, передає Укрінформ.

Гутцайт зазначив, що основним завданням Національного олімпійського комітету України є забезпечення найкращих умов для підготовки українських олімпійців, а затвердження стипендіатів - це не лише фінансова допомога, але й важливий мотиваційний фактор для спортсменів.

Керманич НОК додав: «Це не лише формальність, це можливість для спортсменів краще підготуватися до важливих міжнародних стартів і досягти нових висот. Ми спільно робимо важливий крок для зміцнення позицій українського спорту на світовій арені».

Засіданню передувала ретельна підготовча робота. Зокрема було проаналізовано виступи спортсменів за останні два змагальні сезони - 2022/2023 та 2023/2024 років. На основі висновків був складений список атлетів, які входять до складу елітної та провідної групи. Важливим аспектом підготовки також стало розроблення критеріїв відбору спортсменів, які відповідають вимогам програми Олімпійської солідарності.

Квоти стипендій, які виділені для України, були розподілені між видами спорту, спортсмени яких традиційно демонструють високі результати на зимових змаганнях. Серед них біатлон, лижні види спорту, скелетон та стрибки на лижах. Загалом НОК України отримав 15 стипендій за програмою Олімпійської солідарності. Розподіл квот виглядає таким чином: Біатлон - 7 стипендій, лижний спорт - 6 (сноубординг - 2, фристайл - 4), скелетон - 1 стипендія, стрибки на лижах - 1 стипендія.

Поіменний список атлетів, які відповідають вимогам для отримання стипендій за програмою Олімпійської солідарності МОК для підготовки до XXV зимових Олімпійських ігор у Мілані-Кортіні 2026 року і затверджений виконкомом НОК України:

Антон Дудченко біатлон), Дмитро Підручний (біатлон), Артем Тищенко (біатлон), Юлія Джима (біатлон), Анастасія Меркушина (біатлон), Христина Дмитренко (біатлон), Ірина Петренко (біатлон), Владислав    Гераскевич (скелетон), Михайло Харук (сноубординг), Аннамарі Данча (сноубординг), Євген Марусяк (стрибки на лижах), Дмитро Котовський (фристайл), Володимир Кушнір (фристайл), Олександр Окіпнюк (фристайл), ангеліна Брикіна (фристайл).

Наступним кроком для НОК України стане укладання контрактів зі спортсменами та відповідними федераціями. Ця фінансова підтримка дасть можливість атлетам отримати додаткові ресурси для того, аби покращити умови тренувань та підготовки до головного старту чотириріччя.

Фото: noc-ukr.org.

Теги по теме
Украина Спорт
Источник материала
loader