Серія вибухів у Німеччині: слідчі підозрюють “мокромафію” з Нідерландів
Серія вибухів у Німеччині: слідчі підозрюють “мокромафію” з Нідерландів

Серія вибухів у Німеччині: слідчі підозрюють “мокромафію” з Нідерландів

У західній Німеччині відзначено сплеск кримінальної активності, пов’язаної з серією вибухів, підпалів та перестрілок. За останні кілька тижнів сталося вже 11 вибухів, що викликало серйозне занепокоєння у місцевих правоохоронних органів.

Слідчі припускають, що за серією вибухів, підпалів та стрілянини на заході Німеччини може стояти так звана “мокромафія” з Нідерландів, зазначає Deutsche Welle. Як заявив у четвер, 19 вересня, глава карного розшуку в Кельні Міхаель Ессер зв’язки з організованою злочинністю з Нідерландів “очевидні” і можуть бути доведені. Розслідування “йде повним ходом”, хоча поки що рано говорити про успіхи, зазначив Ессер.

Хоча в рамках розслідування було затримано кількох людей, голова карного розшуку в розмові з журналістами не став наводити подробиць справи, пояснивши це конфіденційністю підозрюваних, а також жертв. За словами Міхаеля Ессера, жертви нападів “не зацікавлені” у тому, щоб “відкрито викласти карти на стіл”. “Очевидно, що в оточенні є неоплачені рахунки, за які наразі стягується плата”, – сказав він.

16 і 18 вересня в центрі Кельна прогриміли вибухи, крім того, під палаючим автомобілем було виявлено ручну гранату. За останні 12 тижнів у федеральній землі Північний Рейн – Вестфалія, де знаходиться Кельн, сталося вже 11 вибухів. У Золінгені ймовірний злочинець загинув, ймовірно, внаслідок неправильного поводження з вибуховим пристроєм, також вибух стався в Дуйсбурзі. Передбачається, що всі ці злочини пов’язані між собою.

Передбачається, що всі ці злочини були скоєні так званою мокромафією – цим терміном у ЗМІ Нідерландів та Німеччини описують кілька мафіозних угруповань, які спочатку виникли на основі нідерландської марокканської громади у 1990-х роках. Вони набагато схильніші до насильства, ніж організовані злочинні угруповання в Німеччині. Слідчі припускають, що між нідерландськими та німецькими кримінальними угрупованнями в останні тижні почалися “мафіозні війни”.

Поліція Німеччини попередила про проникнення в країну оргзлочинності з Нідерландів, після того, як мокромафія виявилася причетною до справи про викрадення та тортури в Кельні. На початку серпня чоловік і жінка, які, очевидно, входили до німецької організованої злочинної групи, були звільнені в результаті поліцейської операції в Кельні.

Теги по теме
полиция Германия
Источник материала
loader
loader